Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

PROCJENA POTREBA I POSTOJEĆIH RJEŠENJA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Izvor: https://www.soih.hr/zajednica-saveza-osoba-s-invaliditetom-hrvatske

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske je dana 17. lipnja 2024. godine organizirala radionicu "Procjena potreba i postojećih rješenja za osobe s invaliditetom" u okviru projekta DANOVA NEXT u hotelu Diplomat, Zagreb

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, kao jedan od partnera na projektu DANOVA NEXT – „Pametna prometna mreža za pristupačnost putnika s invaliditetom i smanjene pokretljivosti u Dunavskoj regiji temeljena na inovativnim uslugama“, organizirala je u Hotelu Diplomat u Zagrebu, 17. lipnja 2024. godine radionicu „Procjena potreba i postojećih rješenja za osobe s invaliditetom. 

Radionica je održana s ciljanim grupama i direktnim korisnicima u svrhu procjene potreba putnika s invaliditetom i putnika smanjene pokretljivosti, kao i procjene pristupačnih prometnih usluga i sadržaja koji su im na raspolaganju u Hrvatskoj u zračnom, gradskom i pomorskom prijevozu. Cilj radionice je bio i predstaviti projekt te pokrenuti raspravu s relevantnim dionicima kako bi se mapirale najbolje prakse i došlo do zaključaka kako unaprijediti pristupačnost i kvalitetu prometnih usluga putnicima s invaliditetom.

Kratko predstavljanje projekta DANOVA NEXT  održala je Magdalena Guzalić, asistentica na Projektu dok je izlaganje o temi Zakonski okvir vezan za usluge prijevoza za osobe s invaliditetom održao pravobranitelj za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić. Saborska zastupnica Ljubica Lukačić dala je prikaz promjena zakonskih propisa u zadnje tri godine. Marica Mirić, koordinatorica Projekta, predstavila je strateške dokumente RH vezane za prijevoz osoba s invaliditetom. Nakon izlaganja održana je rasprava u kojoj su sudjelovali predstavnici saveza i udruga osoba s invaliditetom. Ispred Hrvatskog saveza udruga invalida rada na Radionici je sudjelovala stručna suradnica Ivana Znaor.