Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

OKRUGLI STOL - "OSOBE S INVALIDITETOM U MEDIJIMA - S OBJE STRANE OBJEKTIVA"

Izvor: https://in-portal.hr/

U četvrtak 16. svibnja, u restoranu "Sunce", URIHO i In Portal održali su okrugli stol na temu "Osobe s invaliditetom u medijima – s obje strane objektiva"

U četvrtak 16. svibnja, u restoranu "Sunce", Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO i In Portal, središnji medij za informiranje osoba s invaliditetom, održali su okrugli stol na temu "Osobe s invaliditetom u medijima – s obje strane objektiva."

O ovoj važnoj temi raspravljali su predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, predstavnik Agencije za elektroničke medije Robert Tomljenović, novinarka HRT-a i  Radio Studenta Iva Habek, profesorica Sveučilišta Sjever Željka Bagarić, novinarka Hrvatske katoličke mreže Željka Šemper te Ivona Šeparović iz saveza SUMSI. 

Na okruglom stolu dotaknute su izuzetno važne teme, ne samo za populaciju osoba s invaliditetom nego i za cijelu zajednicu, kao što su medijska pismenost, istraživačko novinarstvo, sloboda medija. 

Glavni zaključak sudionika okruglog stola je da osobama s invaliditetom treba pružiti isti tretman kao svim ostalim građanima ove zemlje, nebitno s koje strane objektiva se nalazili.

Na okruglom stolu ispred Hrvatskog saveza udruga invalida rada sudjelovao je  predsjednik, Ante Štulić i izvršni direktor, Leke Sokolaj. 

Više o okruglom stolu možete pročitati OVDJE