Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ODRŽANA INFORMATIVNA ONLINE RADIONICA U SKLOPU POZIVA „INOVATIVNE SOCIJALNE USLUGE – ODMOR OD SKRBI“

Slika: ODRŽANA INFORMATIVNA ONLINE RADIONICA U SKLOPU POZIVA „INOVATIVNE SOCIJALNE USLUGE – ODMOR OD SKRBI“
Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održalo je online informativnu radionicu u sklopu Poziva  SF.6.4.11.01. Inovativne socijalne usluge – odmor od skrbi (pilot projekt), koji se financira iz Europskog socijalnog fonda plus, u sklopu Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.

Online informativna radionica održala se 31. srpnja 2024. godine putem Microsoft Teams aplikacije, a u svrhu detaljnijeg informiranja potencijalnih prijavitelja i/ili partnera o uvjetima Poziva. 

U svrhu omogućavanja odmora od skrbi osobama koje imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja, a osobama o kojima skrbe uključivanje u zajednicu neovisno o članovima kućanstva, ovim Pozivom se planira pružiti podrška razvoju i pružanju inovativnih socijalnih usluga čime bi se doprinijelo sprječavanju institucionalizacije korisnika usluge te promicalo prevladavanje izazova koje nose razvojne teškoće ili invaliditet člana kućanstva, ujedno omogućavajući osobama s najtežom vrstom i stupnjem oštećenja veću uključenost u zajednicu.

Hrvatski savez udruga invalida rada je sudjelovao na radionici.