Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ODRŽANA RADIONICA PO PROGRAMU "UMREŽIMO USLUGE ZA NOVE PRILIKE"

Slika: ODRŽANA RADIONICA PO PROGRAMU UMREŽIMO  USLUGE ZA NOVE PRILIKE

U organizaciji Hrvatskog saveza udruga invalida rada u srijedu 2. listopada 2024. godine održana je online radionica u okviru aktivnosti trogodišnjeg programa „Umrežimo usluge za nove prilike“

U organizaciji Hrvatskog saveza udruga invalida rada u srijedu 2. listopada 2024. godine održana je online radionica u okviru aktivnosti trogodišnjeg programa „Umrežimo usluge za nove prilike“. Hrvatski savez udruga invalida rada Program provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskim zavodom za socijalni rad i Udrugom osoba s invaliditetom Križevci. 
Radionica je organizirana s ciljem unapređenja znanja voditelja i djelatnika udruga članica u pružanju socijalnih usluga i stvaranju mreže socijalnih usluga. Program je ostvaren u okviru Poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. 

Predavanje pod nazivom „Doprinos Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u promoviranju politike jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom“ održala je Ivana Krstanović Vinac, viša stručna savjetnica u Odjelu za osobe s invaliditetom, profesionalnu rehabilitaciju i ranjive skupine iz Središnjeg ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Predavanjem je prikazan djelokrug rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i njegova značajna ulogu u zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Majda Jelenčić, viša stručna savjetnica Odjela za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje iz Središnjeg ureda Hrvatskog zavoda za Zapošljavanje održala predavanje na temu „Sustav obrazovanja za stjecanje kompetencija traženih na tržištu rada putem vaučera“ kojim je istaknula važnost cjeloživotnog obrazovanja i mogućnosti koje osobe s invaliditetom bilo zaposlene bilo nezaposlene mogu ostvariti putem vaučera. 

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Luka Bratić prikazao je rad Udruge i njezin izniman doprinos za lokalnu zajednicu kao primjer dobre prakse. 

Radionica je istaknula značaj suradnje, sektorske i međusektorske, u unapređenju kvalitete življenja osoba s invaliditetom, te kako se zajedničkim snagama i umrežavanjem mogu postići značajni ciljevi u unapređenju kvalitete življenja kako osoba s invaliditetom tako i šire lokalne zajednice odnosno društva općenito.