Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

NACIONALNA ZAKLADA ORGANIZIRALA DVODNEVNI GODIŠNJI SASTANAK

Slika: NACIONALNA ZAKLADA ORGANIZIRALA DVODNEVNI GODIŠNJI SASTANAK

Godišnji sastanak s organizacijama korisnicama sustavnih podrški i izobrazba „Razvijanje metodologije za sustav mjerenja zadovoljstva članova i korisnika“ održao se 14. i 15. listopada 2024. godine u Zagrebu, u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“

Dana 14. i 15. listopada održana je dvodnevna izobrazba pod nazivom „Razvijanje metodologije za sustav mjerenja zadovoljstva članova i korisnika“, a u sklopu nje i godišnji sastanak s organizacijama korisnicama sustavnih i temeljnih podrški Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. 

Izobrazbu je vodila izv. prof. dr. sc. Ines Dužević.  Prvi dan bio je posvećen teorijskom dijelu. Profesorica Dužević predstavila je važnu ulogu korisnika u sustavu upravljanja kvalitetom, s posebnim naglaskom na neprofitne organizacije. Sudionicima je objašnjena KANO metoda, koja omogućuje bolje razumijevanje različitih aspekata zadovoljstva korisnika, klasificirajući njihove potrebe u kategorije: osnovne, očekivane i uzbudljive karakteristike. Ova metoda pomaže organizacijama prilagoditi svoje usluge stvarnim potrebama korisnika, što rezultira višim razinama zadovoljstva i boljom kvalitetom usluga.

Drugog dana izobrazbe sudionici su radili na praktičnom dijelu – izradi plana istraživanja zadovoljstva korisnika. Kroz grupni rad i uz stručno vodstvo profesorice Dužević, sudionici su razvijali metodologiju prikupljanja podataka, analiziranja rezultata i donošenja zaključaka koji će im pomoći u unapređenju kvalitete usluga koje pružaju.

U sklopu izobrazbe, održan je godišnji sastanak s organizacijama korisnicama sustavnih i temeljnih podrški Nacionalne zaklade. Sastanak je vodio gospodin Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade, koji je sudionicima izložio važne informacije o provedbi sustavne i temeljne podrške u 2025. godini. Istaknuo je ključne smjernice za nadolazeće razdoblje i izazove s kojima se organizacije trebaju suočiti.

Cijeli događaj, od izobrazbe do sastanka, bio je ključan za daljnje unapređenje podrške i kvalitete usluga koje pružaju udruge osoba s invaliditetom.


Hrvatski savez udruga invalida rada od 1. siječnja 2024. godine korisnik je Nacionalne sustavne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.