Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA "PRUŽANJE USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE ZA OSOBE S INVALIDITETOM"

Slika: ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA PRUŽANJE USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom grada Duga Resa održala je završnu konferenciju projekta "Pružanje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom"

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom grada Duga Resa održala je završnu konferenciju projekta "Pružanje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom" kodni broj UP. 02.2.2.14.0083 koji je Udruzi odobren u okviru programa "Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom - faza III". 
Projekt u vrijednosti od 1.563.510,33 kn financirao se iz Europskog socijalnog fonda, a provodio se od 11. siječnja 2021. do 30. lipnja 2022. godine.  

U prostoru InovaDR - javne ustanove za poticanje lokalnog razvoja, voditeljica projekta, Kristina Bišćan je kroz kratku prezentaciju predstavila rezultate projekta, njegovu važnost te aktivnosti. Provedbom ovog projekta jedanaest osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta ostvarilo je pomoć i podršku osobnih asistenata. Ujedno je deset osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada zaposleno kao osobni asistenti.
Provedba ovog projekta pokazala je iznimnu važnost i značenje za osobe s invaliditetom koje žive u ruralnim područjima jer na ovaj način ostvaruju važne socijalne i društvene kontakte te dobivaju neophodnu pomoć i podršku stručnih osoba.

Predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada, Ante Štulić čestitao je Udruzi na ostvarenim rezultatima te pozvao na još bolju suradnju kako bi pronašli rješenja za sve veći broj osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj koji je prešao broju od 600.000.

Na Završnoj konferenciji sudjelovali su predstavnici jedinica lokalne samouprave (Grad Duga Resa, Općina Barilović, Općina Netretić, Općina Generalski Stol, Općina Bosiljevo) predstavnici gradskih i županijskih  institucija zaduženih za socijalni rad, predstavnici udruga i saveza osoba s invaliditetom te članovi Udruge uključeni u provedbu projekta.