Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ZAVRŠNA KONFERENCIJA ERASMUS+ PROJEKTA DEAFMEDIA

Slika: ZAVRŠNA KONFERENCIJA ERASMUS+ PROJEKTA DEAFMEDIA

Hrvatski savez gluhih i nagluhih održao je simbolično na Svjetski dan televizije, 21. studenoga završnu konferenciju Erasmus+ projekta Media

Hrvatski savez gluhih i nagluhih održao je simbolično na Svjetski dan televizije, 21. studenoga 2022. godine završnu konferenciju Erasmus+ projekta Media, Reliable Information and Deaf prople in Europe 2020.

Cilj projekta je promicanje pristupačnih informacija na znakovnim jezicima te edukacija gluhih prevoditelja kao profesionalnih medijskih prevoditelja, posebno u znakovanju sadržaja za vijesti uživo na televiziji. Tvrtka Red Bee Media kao partner projekta i ekspert podijelila je tehnička i operativna znanja gluhim sudionicima iz zemalja partnera, Španjolske, Litve i Hrvatske, te ih educirala za prevođenje uživo. Edukacija se održala u Londonu za dvanaest polaznika.

Nakon predstavljanja Projekta prisutnima, sudionice edukacije iz Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih podijelile su svoja iskustva iz Londona. Projekt predstavlja iznimno značajan pothvat kojim se društvo čini uključivijim, a televizijski program pokušava učiniti pristupačnijim i bogatijim za gluhog prevoditelja znakovnog jezika i za gluhog televizijskog prezentera.

Sudjelovanjem na konferenciji svi smo naučili nešto novo, a iz Kuće Europe gdje je Konferencija održana nismo otišli obogaćeni samo novim znanjem već i ugodnim i lijepim druženjem.

Ispred Hrvatskog saveza udruga invalida rada na Konferenciji je sudjelovala Nataša Franić.