Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

TRIBINA - "KVALITETA ŽIVOTA ČLANOVA OBITELJI S MIŠIĆNOM DISTROFIJOM"

Slika: TRIBINA - KVALITETA ŽIVOTA ČLANOVA OBITELJI S MIŠIĆNOM DISTROFIJOM

Društvo distrofičara Zagreb u sklopu prve godine trogodišnjeg programa „Korisnik u Fokusu“ provelo je stručno istraživanje „Kvaliteta života članova obitelji s mišićnom distrofijom“

Dana 28. svibnja 2024. godine s početkom u 12.00 sati u prostorijama Tribine Grada Zagreba održana je tribina pod nazivom „Kvaliteta života članova obitelji s mišićnom distrofijom“.

Društvo distrofičara Zagreb (DDZ) u sklopu prve godine trogodišnjeg programa „Korisnik u Fokusu“ provelo je stručno istraživanje „Kvaliteta života članova obitelji s mišićnom distrofijom“ u suradnji s izv. prof. dr. sc. Markom Buljevac sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon uvodne riječi predsjednice Društva distrofičara Zagreb, gospođe Marice Mirić rezultate navedenog istraživanja predstavio je izv. prof. dr. sc. Marko Buljevac. Po izlaganju rezultata istraživanja i rasprave, voditeljica programa Darija Geček predstavila je rezultate provedbe prve godine trogodišnjeg programa „Korisnik u Fokusu“ kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. 

Tribina je ukazala na značajnu ulogu obitelji i prijatelja te Udruge u kvaliteti života osoba s mišićnom distrofijom, ali i na važnost sudjelovanja osoba s invaliditetom općenito u istraživanjima vezanima uz njihove živote jer rezultati takvih istraživanja predstavljaju znanstveni temelj za kreiranje politika kojima se utječe na unapređenje kvalitete življenja osoba s invaliditetom i društva općenito.

Ispred Hrvatskog saveza udruga invalida rada na Tribini su sudjelovale djelatnice Iva Karakaš i Nataša Franić.