Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

TJEDAN ZDRAVLJA NA RADNOM MJESTU

Slika: TJEDAN ZDRAVLJA NA RADNOM MJESTU

Tjedan zdravlja na radnom mjestu obilježava se s ciljem povećanja svijesti o važnosti promicanja zdravlja na radnom mjestu

Hrvatski zavod za javno zdravstvo obilježava Tjedan zdravlja na radnom mjestu. Zdravlje je stanje fizičkog, mentalnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti. Redovita tjelesna aktivnost, pravilne prehrambene navike, izbjegavanje pušenja i konzumacije alkohola mogu imati veliki utjecaj na zdravlje pojedinca. Zdravi način života pridonosi očuvanim godinama života, očuvanoj kvaliteti života i produženoj funkcionalnoj i radnoj sposobnosti pojedinca.

Tijekom Tjedna zdravlja na radnom mjestu Hrvatski zavod za javno zdravstvo potiče tvrtke da putem edukativnih aktivnosti podsjete svoje zaposlenike na važnost očuvanja zdravlja i stvaranja zdravih navika. Također, na mrežnoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo bit će dostupni edukativni materijali za svaki dan u radnom tjednu s dnevnim izazovima, a koje će svaka tvrtka moći preuzeti i provesti na svom radnom mjestu. 


1. DAN    - 3,2,1 ... mali koraci za očuvanje zdravlja 

2. DAN    - 3,2,1 ... i dobre prehrambene navike pokreni 

3. DAN     - 3,2,1 ... uživajte u pokretu, svatko na svoj način

4. DAN     - 3,2,1 ... mali koraci za mentalno zdravlje

5. DAN    - 3,2,1 ... pokreni i održi zdrave navike 



Izvor: HZJZ