Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

SUDJELOVANJE NA RADIONICI ZA PREDLAGANJE PROGRAMA PRIMJENE OTVORENIH PODATAKA

Slika: SUDJELOVANJE NA RADIONICI ZA PREDLAGANJE PROGRAMA PRIMJENE OTVORENIH PODATAKA

Hrvatski savez udruga invalida rada sudjelovao je na radionici u organizaciji Grada Zagreba za predlaganje programa primjene otvorenih podataka.

Hrvatski savez udruga invalida rada sudjelovao je na radionici u organizaciji Grada Zagreba za predlaganje programa primjene otvorenih podataka. Naime, Radna skupina za digitalizaciju Grada Zagreba planira otvaranje javnog poziva za predlaganje programa primjene otvorenih podataka u drugoj polovini godine. Cilj poziva je financiranje projekata udruga civilnog društva, ali i istraživačkih i akademskih ustanova u pogledu društveno-korisne primjene otvorenih podataka, kroz izradu istraživanja, informativnih stranica ili aplikacija.

Ovim projektom građanima želimo omogućiti da na vlastitu inicijativu iskoriste otvorene podatke o primjerice, kvaliteti zraka, zastojima u prometu, novim kulturnim manifestacijama i sličnom, ali i da im omogućimo istraživački rad kroz otvaranje statističkih podataka koje zajednici trebaju, a tiču se demografskih i drugih podataka kojima Grad Zagreb raspolaže.