Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

SUDJELOVANJE NA OKRUGLOM STOLU POVODOM MEĐUNARDONOG DANA ŽENA

Slika: SUDJELOVANJE NA OKRUGLOM STOLU POVODOM MEĐUNARDONOG DANA ŽENA

U okviru Kampanje ‘Aktivne i uključene’ Zajednica saveza za osobe s invaliditetom Hrvatske je u partnerstvu s Uredom pravobranitelja za osobe s invaliditetom obilježila Međunarodni dan žena

U okviru Kampanje ‘Aktivne i uključene’ Zajednica saveza za osobe s invaliditetom Hrvatske je u partnerstvu s Uredom pravobranitelja za osobe s invaliditetom obilježila Međunarodni dan žena u četvrtak, 7. ožujka 2024. godine. Tim je povodom održan okrugli stol, a ovogodišnja tema Međunarodnog dana žena Ujedinjenih naroda je ‘Ulažite u žene: Ubrzajte napredak’.

Obilježavanje je održano u nazočnosti brojnih gostiju. Na Okruglom stolu su sudjelovale: Anka Slonjšak, dugogodišnja pravobraniteljica, aktivistica, ali i vrlo aktivna članica SOIH-Mreže žena s invaliditetom, Ljubica Lukačić, saborska zastupnica i članica Mreže žena s invaliditetom, Marija Borovec, voditeljica službe za zaštitu osoba s invaliditetom i skrbništvo u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Marinka Bakula–Anđelić, izaslanica Grada Zagreba i zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Maja Sporiš, savjetnica u Uredu za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Martina Krnjić, savjetnica u uredu za ravnopravnost spolova, Rada Borić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba, brojni predstavnici saveza, udruga i, naravno, osobe s invaliditetom.