Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

SAVEZ DRUŠTAVA MULTIPLE SKLEROZE HRVATSKE OBILJEŽIO 45. GODIŠNJICU DJELOVANJA

Slika: SAVEZ DRUŠTAVA MULTIPLE SKLEROZE HRVATSKE OBILJEŽIO 45. GODIŠNJICU DJELOVANJA

U petak, 4. listopada 2024. godine, u Tuheljskim Toplicama svečano je obilježena 45. godišnjica djelovanja i podrške Saveza društava multiple skleroze Hrvatske

U Tuheljskim Toplicama od 4. do 6. listopada 2024. godine održava se XIV. hrvatski simpozij oboljelih od multiple skleroze Hrvatske.

Prvi dan simpozija bio je posvećen svečanom obilježavanju 45 godina podrške i djelovanja Saveza društva multiple skleroze Hrvatske. Savez okuplja 3.525 osoba oboljelih od multiple skleroze s područja cijele Hrvatske i kroz 21 županijsku udrugu pruža podršku svim oboljelima od „bolesti s tisuću lica“, kao i njihovim obiteljima.

Obilježavanje je svojim dolaskom uveličao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Uz predsjednika Milanovića na svečanosti su govorili predsjednik Saveza društva multiple skleroze Hrvatske Željko Pudić, predsjednica Foruma mladih osoba s MS-om Nina Stipčević, predsjednica Stručnog odbora za medicinska pitanja Saveza Vanja Bašić Kes, profesor psihologije Boris Blažinić, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Tomislav Benjak, pravobranitelj za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić, voditeljica Službe za zaštitu osoba s invaliditetom i skrbništvo Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marija Borovec, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zastupnica u Hrvatskom saboru i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Ljubica Lukačić. 

Na svečanosti obilježavanja premijerno je prikazan kratki film ,,G35” redatelja Mladena Stanića i producenta Danijela Popovića. Ideju za film razradile su upravo mlade osobe s MS-om sa željom da isti potakne raspravu u zajednici i podigne svijest prvenstveno o brojnim nevidljivim simptomima ove bolesti koji narušavaju kvalitetu života oboljelih.

Ispred Hrvatskog saveza udruga invalida rada na svečanosti su sudjelovali predsjednik, Ante Štulić, i izvršni direktor, Leke Sokolaj.

I ovim putem čestitamo Savezu društava multiple skleroze Hrvatske na velikoj i značajnoj obljetnici djelovanja.