Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA POVJERENSTVA VLADE RH ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Slika: ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA POVJERENSTVA VLADE RH ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u četvrtak 30. studenoga 2023. održana je svečana sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u četvrtak 30. studenoga 2023. održana je svečana sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom na kojoj je sudjelovao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. 
 
Tom prilikom predsjednik Vlade Plenković istaknuo je kako će Vlada i nadalje kontinuirano raditi i provoditi politike za dobrobit osoba s invaliditetom. Naglasio je kako je unatrag nekoliko godina kroz zakonodavne aktivnosti Vlada radila na poboljšanju položaja osoba s invaliditetom - kroz izmjene Zakona o socijalnoj skrbi, novi Zakon o osobnoj asistenciji i Zakon o inkluzivnom dodatku koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2024.

Zahvalio je članovima Povjerenstva na njihovom doprinosu i suradnji u kreiranju novih zakona koji će osobama s invaliditetom omogućiti ravnopravno sudjelovanje u društvu.
 
Državna tajnica i predsjednica Povjerenstva Marija Pletikosa naglasila je kako je svim poduzetim aktivnostima u sedmogodišnjem radu, Vlada potvrdila socijalnu osjetljivost i orijentiranost u pomaganju svima, a posebno najosjetljivijim sugrađanima.

Dodala je kako će Vlada i Povjerenstvo u dijalogu sa svim dionicima po pitanju osoba s invaliditetom nastaviti unaprjeđivati kvalitetu i dostupnost socijalnih usluga te povećavati prava i zaštitu te skupine s ciljem izjednačavanja mogućnosti u svim područjima njihovog života.  

Na sjednici Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom, ispred Hrvatskog saveza udruga invalida rada sudjelovao je Leke Sokolaj, izvršni direktor.  

Više  o sjednici Povjerenstva možete pronaći   OVDJE


Izvor: MROSP