Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

BORBA PROTIV SIROMAŠTVA I SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI INVALIDA RADA I OSTALIH OSOBA S INVALIDITETOM

Slika: BORBA PROTIV SIROMAŠTVA I SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI INVALIDA RADA I OSTALIH OSOBA S INVALIDITETOM

Hrvatski savez udruga invalida rada organizira okrugli stol pod nazivom „Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom“

Okrugli stol

„Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom“

17. listopada 2023. godine, 10:30 sati  

Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a, Zagreb


Okrugli stol „Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom“ organizira Hrvatski savez udruga invalida rada u okviru Razvojne suradnje Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz Centar znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom.

Odlukom Ujedinjenih naroda iz 1993. godine 17. listopada obilježava se Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. 

Siromaštvo je problem današnjice. Hrvatska nije izuzetak od svjetske statistike i svjedoci smo kako je u posljednjih nekoliko godina, uslijed raznih ekonomskih kretanja i nestabilnosti diljem svijeta i Hrvatsku zahvatio rast broja osiromašenih osoba.

Ovim Okruglim stolom želimo podići svijesti javnosti i ukazati na problem siromaštva i marginaliziranosti velikog broja osoba, posebno osoba s invaliditetom.