Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

MEĐUNARODNI DAN ŽENA - 08. OŽUJKA

Slika: MEĐUNARODNI DAN ŽENA - 08. OŽUJKA

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i ove godine obilježile su 8. ožujka – Međunarodni dan žena

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske  i Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i ove godine su obilježile 8. ožujak – Međunarodni dan žena, na tribini grada Zagreba edukacijom i radionicom pod naslovom „DigitAL: Inovacija i tehnologija za ravnopravnost spolova“

Tema koju je predložila organizacija UN Women, uključivanje žena u tehnologiju, poticanje učenja i unapređenja njegovih digitalnih vještina te prepoznavanje potencijala digitalne naobrazbe, a time i potencijala društvene i ekonomske dobrobiti, predstavlja put na kojemu žene nalaze brojne prepreke, a on biva naročito izazovan u slučaju postojanja invaliditeta žena, djevojaka i djevojčica s teškoćama u razvoju.

Sudionicima su se pozdravnim govorima obratile pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, putem videoporuke i Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Edukaciju i radionicu vodila je Kristina Ivatović, magistra informatike, s Fakulteta organizacije i informatike koja je objasnila kako uspješno organizirati svoje vrijeme, aktivnosti i obaveze pomoću digitalnih alata i ostalih pomagala od osnovnoškolskih dana, studentskog razdoblja pa sve do karijernih poslovnih dana s naglaskom na jasno postavljanje ciljeva. Nakon rasprave zaključeno je da su digitalne tehnologije snažan alat u privatnom i poslovnom životu žena s invaliditetom.

Ispred Hrvatskog saveza udruga invalida rada na edukaciji su sudjelovali predsjednik, Ante Štulić te stručne suradnice, Valentina Hojsak i Ivana Znaor.