Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Slika: MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

5. prosinca obilježava se Međunarodni dan volontera

5. prosinca obilježava se Međunarodni dan volontera. Opća skupština UN-a proglasila ga je 1985. godine s ciljem da se neumoran rad volontera prepozna i promiče na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Obilježavanjem Međunarodnog dana volontera podsjećamo kako svaki novi dan donosi priliku da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo.

Što društvo dobiva volontiranjem? Puno toga. Dobiva stvaranje novih vrijednosti, veća građanska odgovornost i aktivizam mladih, razvoj društvene solidarnosti, bolje socijalno uključivanje mladih u društvo, razvijanje kreativnosti i tolerancije, bolju kvalitetu življenja, humanije društvo, prevenciju poremećaja u ponašanju, bolju konkurentnost mladih na tržištu rada, učinkovitije odgovaranje na potrebe u društvu te povećanje socijalnog kapitala i društvene kohezije.

Svaki novi dan prilika je za pokrenuti promjene u zajednici u kojoj živimo, ljudima oko sebe približiti dobrobit i vrijednost pomaganja za društvo, ali i primjere pojedinaca koji su svoja dobra djela uspjeli uklopiti u svoju svakodnevicu.

Volonteri, sretan vam vaš dan!