Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

TRIBINA "NASILJE U OBITELJI I OSOBE S INVALIDITETOM"

Slika: TRIBINA NASILJE U OBITELJI I OSOBE S INVALIDITETOM

Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom je dana 29. studenog 2018. obilježio 03. prosinac - Međunarodni dan osoba s invaliditetom održavanjem javne tribine na temu ˝Nasilje u obitelji i osobe s invaliditetom˝, na Tribini Grada Zagreba, Kaptol 27, s početkom u 10.00 sati.

HSUTI je Tribinu održao u okviru projekta ˝Zajedno protiv nasilja˝ pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, kojim skreće pozornost na posebno ranjivu skupinu žrtava nasilja – osobe s invaliditetom, koje osim u obitelji, nasilje doživljavaju i u institucionalnom te socijalnom okruženju.

Sudionici Tribine okupili su se s ciljem informiranja osoba s invaliditetom o zaštiti od nasilja u obitelji, pri čemu su upozorili javnost kako je problematika nasilja u obitelji osoba s invaliditetom nedovoljno istražen i prepoznat problem.

Pored navedenog, govorilo se i o djelovanju resornih institucija i stručnjaka u području zaštite osoba s invaliditetom od nasilja u obitelji, statističkim pokazateljima, dosezima znanstvenih istraživanja, te normativnom reguliranju nasilja u obitelji.

Na tribini je sudjelovala Nataša Franić koordinatorica projekta i programa HSUIR-a.