Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

DVODNEVNA EDUKACIJA "STRATEŠKO PLANIRANJE"

Slika: DVODNEVNA EDUKACIJA STRATEŠKO PLANIRANJE

8. Centar znanja organizirao je dvodnevnu edukaciju „Strateško planiranje“ koju je vodila Marina Škrabalo, upraviteljica Zaklade Solidarna

Dvodnevnu edukaciju „Strateško planiranje“, održala je 15. i 16. prosinca 2021. godine, Marina Škrabalo, upraviteljica Zaklade „Solidarna“. Edukacija je uključivala praktične zadatke te predavanje o dobrim praksama uspješnog strateškog planiranja.

Prvi dan edukacije bio je posvećen zajedničkoj problematici svih saveza i udruga osoba s invaliditetom. Analizirane su prednosti i identificirani su najveći izazovi udruga i saveza osoba s invaliditetom. Definirano je što strateški razvoj jest, a što nije, koje su faze i podfaze strateškog upravljanja te kako ih uspješno organizirati i provesti. Rad u malim grupama omogućio je da se bolje upoznamo sa strateškim planovima i dobrim praksama saveza koji čine 8. Centar znanja te da ukažemo na prednosti i nedostatke istih.

Drugi dan edukacije bio je posvećen strateškom planiranju i upravljanju te otpornosti civilnog društva na krize i promjene. Analizirana je i Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine. Identificirani su i specifični ciljevi u koje se uklapaju naše planirane buduće aktivnosti, te su predložene neke ideje koje bi dovele do moguće realizacije.