Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

DVODNEVNA EDUKACIJA "STRATEŠKO PLANIRANJE"

8. Centar znanja organizirao je dvodnevnu edukaciju „Strateško planiranje“ koju je vodila Marina Škrabalo, upraviteljica Zaklade Solidarna

Dvodnevnu edukaciju „Strateško planiranje“, održala je 15. i 16. prosinca 2021. godine, Marina Škrabalo, upraviteljica Zaklade „Solidarna“. Edukacija je uključivala praktične zadatke te predavanje o dobrim praksama uspješnog strateškog planiranja.

Prvi dan edukacije bio je posvećen zajedničkoj problematici svih saveza i udruga osoba s invaliditetom. Analizirane su prednosti i identificirani su najveći izazovi udruga i saveza osoba s invaliditetom. Definirano je što strateški razvoj jest, a što nije, koje su faze i podfaze strateškog upravljanja te kako ih uspješno organizirati i provesti. Rad u malim grupama omogućio je da se bolje upoznamo sa strateškim planovima i dobrim praksama saveza koji čine 8. Centar znanja te da ukažemo na prednosti i nedostatke istih.

Drugi dan edukacije bio je posvećen strateškom planiranju i upravljanju te otpornosti civilnog društva na krize i promjene. Analizirana je i Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine. Identificirani su i specifični ciljevi u koje se uklapaju naše planirane buduće aktivnosti, te su predložene neke ideje koje bi dovele do moguće realizacije.