Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

1. KONFERENCIJA O PROMICANJU ZDRAVLJA NA RADNOM MJESTU

Slika: 1. KONFERENCIJA O PROMICANJU ZDRAVLJA NA RADNOM MJESTU

Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizirao je 1. konferenciju o promicanju zdravlja na radnom mjestu, 3. listopada 2024. godine u prostoru Algebra Spark event space-a.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ministarstva zdravstva.
Na konferenciji je održano predavanje gospođe Barbare Raguž Pečur iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na temu „Implementacija programa promicanja zdravlja na radnom mjestu.
Zatim su predstavljene tvrtke koje su između ostalih dobili certifikat Tvrtke prijatelj zdravlja. Nazočili su predstavnici CEMEX Hrvatske, Ericcson Nikola Tesla, Hrvatske poštanske banke, Plive, Dm-a, i Hrvatskog telekoma. Predstavnici su predstavili svoje rezultate i odgovorili na pitanja zašto je važno promicati zdravlje na radnom mjestu i što oni čine u svojim korporacijama da bi se navedeno ostvarilo.
Profeseor Filozofskog fakulteta Zvonimir Galić prikazao je svoje istraživanje u okviru predavanja „Budućnost rada – ljudi u središtu“.
Konferencija je završila panel raspravom pod nazivom „Što nas čeka u budućnosti“. Panelisti koji su sudjelovali u raspravi su Ivan Vidiš iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Bubaš iz Ministarstva zdravstva, Dinka Nakić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Vitomiir Begović iz Zavoda za istraživanje i razvoj sigurnosti, Igor Žonja iz portala Moj posao i Zvonimir Galić s Filozofskog Fakulteta.